Це три ключові продукти цього періоду. Тому от вам завдання на завтра: підіть на ринок, купіть їх, поцьомайте та подякуйте світові, що ці продукти є у вашому житті. Що з ними робити та з чим поєднувати - я розповім.
Хурма - то листопадовий секс. Обожнюю ту, що м‘яка та волога всередині. Її їси так, ніби висмоктуєш чиюсь душу. Тверда хурма ніякого сенсу не має, тому я її не визнаю. Тільки та, що сопліва. Вона крута з ванільним морозивом та шоколадом. Про солоний варіант потім якось розповім (прівєтікі, інтрига).
Чорна редька для багатьох виглядає як уродєц. Не така яскрава, не така приваблива. Але засуньте свій снобізм куди подалі, бо чорна редька - чарівна. Посмажте її на вершковому маслі разом з яєчнею, та охрінійте.
Айва. Варення - то круто, але спробуйте запекти айву разом з картоплею, часником та розмарином. Ваш рот та нещасний мозок будуть в нокауті. Бо цей смак, мляха, чудовий. Тупо сльозки щастя.
Шеф-кухар Євген Клопотенко