gorlis_gorsky (gorlis_gorsky) wrote,
gorlis_gorsky
gorlis_gorsky

Равликовий делікатес: на Дніпропетровщині виготовляють найдорожчу ікру у світі


Найдорожчу у світі ікру виготовляють в Дніпропетровській області.
Але дають її не риба, а равлики.

Щоб відкладали якомога більше делікатесного продукту – для них створюють спеціальні умови, передає “34 канал”.

Для них створюють середземноморський клімат з високою температурою і вологістю.
Поруч з равликовим будиночком – торф.
Його молюски використовують як гнізда. Душ двічі на день і щоденне харчування. Так на спеціальній фермі доглядають за равликами, які відкладають цінну ікру.


Ікру збирають тільки в рукавичках. Інакше її можна пошкодити. А кожна ікринка – на вагу золота.

За один раз равлики відкладають до ста ікринок – це близько 4 грамів.

Більшу частину ікри відправляють на розведення. Адже дорослі равлики живуть недовго. Решта ікринок ретельно промивають. Це – майбутній делікатес.

Саме його найбільше цінують європейські ресторатори. І готові віддавати чималі гроші – до 300 євро за 100 грамів. В Україні таку ікру продають удвічі дешевше.

Ікра дуже багата наявністю равликового білка, який називається муцин, а також багата колагеном, який дуже корисний для шкіри та для живлення клітин.

Готових равликів вже можна придбати в супермаркетах.
Незабаром на прилавках може з’явитися і їх ікра.



https://rubryka.com/2018/07/08/ravlykovyj-delikates-na-dnipropetrovshhyni-vygotovlyayut-najdorozhchu-ikru-u-sviti/
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Comments allowed for friends only

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

  • 0 comments